Η δυτική ακτή της Ελλάδας, αγκαλιασμένη από το μαγευτικό Ιόνιο Πέλαγος των τυρκουάζ νερά, φιλοξενεί επτά νησιά απαράμιλλης ομορφιάς. Η Κεφαλονιά, το μεγαλύτερο από αυτά τα νησιά, βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία στο Ιόνιο, καθιστώντας το ένα πραγματικό σταυροδρόμι της Μεσογείου με εύκολη πρόσβαση με αέρα και θάλασσα.

Η νοτιοανατολική Κεφαλονιά είναι η πιο προσιτή περιοχή του νησιού καθώς βρίσκεται απέναντι από την Πάτρα, η οποία είναι η δυτική πύλη της Ελλάδας και η Κυλλήνη με τις συχνές συνδέσεις της με τη θάλασσα.

Μπορείτε να φτάσετε στην Κεφαλονιά αεροπορικώς μέσω μιας από τις καθημερινές πτήσεις εσωτερικού από την Αθήνα όλο το χρόνο ή μέσω μιας από τις πολυάριθμες καθημερινές απευθείας πτήσεις από διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η πρόσβαση μέσω της θάλασσας είναι σχεδόν απεριόριστη στην επιλογή.

Δύο καθημερινές συνδέσεις με πλοίο από Πάτρα προς Σάμη και μέχρι οκτώ καθημερινές συνδέσεις με πλοίο από την Κυλλήνη στον Πόρο θα σας επιτρέψουν να φτάσετε άνετα στο νησί.

Υπάρχει καθημερινή υπηρεσία πούλμαν από το λεωφορείο της Αθήνας με δρομολόγια που αντιστοιχούν στις συνδέσεις των πορθμείων.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν αρκετές συνδέσεις με πορθμεία από Ιταλία προς Σάμη.

Η τοπική υπηρεσία πορθμείων μεταξύ των ανατολικών λιμανιών της Κεφαλονιάς και άλλων νησιών ή λιμανιών στην ηπειρωτική χώρα καθιστά την περιοχή αυτή ακόμη πιο προσιτή

Sightseeingeye

 

  • Παραλίες στην Κεφαλονιά
  • Το σπήλαιο της Δρογκαράτης
  • Το σπήλαιο της Μελισσάνης
  • Το δάσος του Αίνου