Κεφαλονιά

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Το μαγευτικό νησί της Κεφαλονιάς

Στην δυτική ακτή της Ελλάδας, που αγκαλιάζεται από το μαγευτικό Ιόνιο Πέλαγος των γαλαζοπράσινων νερών, φιλοξενεί επτά νησιά απαράμιλλης ομορφιάς. Η Κεφαλονιά, το μεγαλύτερο από αυτά τα νησιά, βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία στο Ιόνιο καθιστώντας την ένα πραγματικό σταυροδρόμι της Μεσογείου με εύκολη πρόσβαση αεροπορικώς και δια θαλάσσης.

Η Νοτιοανατολική Κεφαλονιά είναι η πιο προσβάσιμη περιοχή του νησιού καθώς βρίσκεται απέναντι από την Πάτρα, η οποία είναι η δυτική θαλάσσια πύλη της Ελλάδας, και την Κυλλήνη με τις συχνές θαλάσσιες συνδέσεις της.

Μπορείτε να φτάσετε στην Κεφαλονιά αεροπορικώς μέσω μιας από τις καθημερινές εγχώριες πτήσεις από την Αθήνα όλο το χρόνο, ή με μία από τις πολυάριθμες καθημερινές απευθείας διεθνείς πτήσεις από διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η πρόσβαση δια θαλάσσης είναι σχεδόν απεριόριστη στην επιλογή.

Δύο καθημερινές συνδέσεις με πλοίο από πάτρα προς Σάμη και μέχρι οκτώ καθημερινές ακτοπλοϊκές συνδέσεις από την Κυλλήνη προς τον Πόρο θα σας επιτρέψουν να φτάσετε στο νησί άνετα.

Υπάρχει καθημερινή υπηρεσία πούλμαν από τον Τερματικό Σταθμό Λεωφορείων της Αθήνας με δρομολόγια που αντιστοιχούν στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν αρκετές ακτοπλοϊκές συνδέσεις από την Ιταλία προς τη Σάμη.

Η τοπική υπηρεσία πορθμείων μεταξύ των ανατολικών λιμανιών της Κεφαλονιάς και άλλων νησιών ή λιμανιών στην ηπειρωτική χώρα καθιστά αυτή την περιοχή ακόμα πιο προσιτή